St Beesi saarel varustati koaalad satelliitjälgimisseadmetega, mis nende liikumist kaardistavad ning puude otsa kinnitati mobiiltelefonid, mis on programmeeritud nii, et lülituvad sisse iga poole tunni tagant ja lindistavad kahe minuti jooksul toimunut. Mobiilid, mida laeb päike, lindistavad koaalade möirged ja lindistatu laaditakse alla Queenslandi ülikoolis Brisbane´is, teatab
.

Uurijate sõnul võivad koaalade möirged olla nii lühikesed, ärritunud ja teravad kui ka rahulikud ja sügavad, üle minuti pikad mõminad. Enamasti möiratakse kesköö paiku.

Uuringu käigus soovitakse teada saada, kas isasloomad suhtlevad üksteisega möirete abil (andes teada territooriumi hõivamisest) ja kas nad möirgavad ka emaste ligimeelitamiseks. Isas- ja emaslooma kohtudes möiratab emane kõrgelt ja teravalt ning kohe vastab isane sellele madala mörinaga.

Kasulikud võivad uurimuse tulemused olla sel puhul, kui kolooniatesse tuuakse uusi isendeid, ning ka siis, kui näiteks elurajooni planeerimisel on vaja mõnes koaalade elukohas ümberkorraldusi teha.