Katses osales 900 meest ja naist vanuses 23 kuni 98 eluaastat. Katseisikutega viidi läbi mitmesuguseid ajutööd analüüsivaid teste. Samal ajal oli vaatluse all ka osalejate piimatoodete tarbimise harjumused, vahendavad ERRi teadusuudised.

Kaheksa testi jooksul ilmnes, et hoolimata katseisiku vanusest, said need, kes jõid vähemalt klaasi piima päevas, parema tulemuse, kui teised. Seejuures said parimad tulemused need, kes tarbisid kõige rohkem piima ja piimatooteid. 

Tulemused jäid samaks ka siis, kui analüüsiti teisi elustiilist ja toidust tulenevaid faktoreid, mis katseisikute aju tööd võiks mõjutada. Tuli välja, et piimajoojatel oligi juba keskeltläbi tervislikum menüü, kui neil, kes piima nii meelsalt ei tarvitanud. Teadlaste sõnul oli aga ka vaatamata sellele midagi piimas endas, mis ajule iseäranis hästi mõjus.

Varasemast on teada, et piimal on kasulik mõju luude ja südame ning veresoonkonna tervisele. See, et piima tarbimine võib edasi lükata vaimse võimekuse langust, on selle toiduaine puhul uus ning põhjalikumat uurimist vajav iseärasus.

Kuniks uurimistöö käib, soovitavad teadlased alustada oma päeva piimaga, ükskõik kas siis puhtalt klaasist, latte, smuuti või näiteks pudru sees.