5920 — 5730 aastat e.Kr. oskasid tänase Bulgaaria alaldel elanud inimesed valmistada putru bulgurist ehk kuuma auruga töödeldud, seejärel kuivatatud ja lõpuks purustatud täisteranisust.

Pudru valmistamiseks tuli lisada kuuma vett ja lasta mõni minut seista, vahendab Discovery News ajakirjas Vegetation History and Archaeobotany avaldatud artiklit.

8000 aasta vanuse teravilja jäänused avastasid arheoloogid Bulgaarias, Kapitan Dimitrievo külas.

Kreekas asuva Aristotelese ülikooli arheoloogiaprofessor Soultana-Maria Valamoti märgib, et bulgur säilis kaua, mistõttu oli sellest võimalik süüa teha aasta läbi.

„Arvan, et kunagi oli bulgur Vahemere kultuurides põhiline toiduaine,” ütleb ta ja lisab, et bulgur segatuna piima või jogurtiga oli veel hiljuti kreeklaste seas üks levinumaid toite.