Materjal sai nimeks terminaatorpolümeer, viidates kuju muutvale sulametallist T-100 robotile Ameerika hittfilmist Terminaator 2.Tööd kajastav artikkel avaldati Suurbritannia Kuningliku Keemiaühingu ajakirjas Materials Horizons. Termokõvenev elastomeer valmistati harilikest polümeeridest odava ning lihtsa meetodiga.

Järgnev video näitab polüuretaanist elastomeeri pooleks lõikamist, selle paranemist ning paranemisjärgset venitamist. Paranemise põhjustab toatemperatuuril isevahetuvate aromaatsete disulfiidide metateesreaktsioon. Pärast 2 tundi oli lõikekoht 97 % ulatuses taastunud. On märkimisväärne, et materjali venitamisel pole lõikekohta pea nähagi.

Tööstuses on laialdaselt kasutusel sarnaste keemiliste ning mehaaniliste omadustega polüuretaane. Seega on meie iseparaneva plastiku tööstusesse integreerimine odav ja kiire,“ ütlesid töö autorid. Kujutage ette, et istute toolijalaga arvuti toitekaabli isolatsiooni katki, võtate toolijala juhtmelt ära, lähete poodi, tulete koju tagasi ja juhe on paranenud.