Väga elevile ei saa sellest uudisest veel minna, sest testgrupp oli väga väike ja piiratud - 9 meest vanuses 51-65 ning tulemusi ei ole korratud. Kuid see ei väära esialgset tulemust - kõigil katsealustel bioloogiline kell mitte üksnes ei aeglustanud käiku nagu oodati vaid vananemine pöördus noorenemiseks. Ja sedagi mitte mõnel üksikul juhul vaid kogu grupis.

Keskmiselt muutusid kõik katses osalenud mehed bioloogiliselt 2.5 aastat nooremaks aastase katseperioodi jooksul. Mõned vähem, mõned rohkem, aga "noorenesid" kõik katsealused.

Tegelikult uurisid teadlased kasvuhormooni mõjusid. Taheti teada, kas kasvuhormooni abiga võib inimese kudesid harknäärmes (turvaliselt) taastoota. See elund on efektiivse immuunsüsteemi võtmetähtsusega tegur.

Kuna kasvuhormooni tarbimine suurendab diabeediriski, lisati katsealuste "ravimikokteili" ka diabeedivastaseid ravimeid. Inimese bioloogilise vananemise mõõtmine oli selles katses lihtsalt üks lisategevus. Bioloogilist vananemist mõõdeti DNAs toimuvate keemiliste muudatuste muutuse mõõtmise kaudu, kui väga lihtsustatult öelda.

Igatahes said teadlased teada, et kasvuhormooniga on võimalik harknäärme kudesid turvaliselt "remontida," aga veelgi hämmastavam oli juhuslik leid, et kasutatud ainete kokteil muutis katsealuseid bioloogiliselt nooremaks.

Veelgi enam, osadelt katsealustelt võeti vereproove pool aastat pärast katseid ning neist proovidest nähtus, et "noorenemiskokteili" mõju jätkus ka pärast ravimite võtmise lõppemist.

Seega, võib olla, et teadlased on avastanud nooruse eliksiiri, mis koosneb ühest kasvuhormoonist ja kahest diabeedivastasest ravimist. Esialgse uuringu tulemused avaldati ajakirjas Aging Cell ning teadlased proovivad nüüd neid tulemusi korrata ja palju suuremas testgrupis.