Parlamendi teadlaste ja tehnoloogiakomitee sõnul tõuseb nanotehnoloogia kasutamine järgmise kümnendi jooksul märgatavalt, kuid seni pole teada, kui ohutu see on, vahendavad
.

Teaduste ja tehnoloogiakomitee juht lord Krebsi sõnul on tehnoloogiate abil võimalik saavutada teatud olulist kasu tarbijatele, kuid on oluline, et läbi viidaks ka üksikasjalikud ja põhjalikud tervise ja selle ohutusega seotud uuringud.

Nanotehnoloogia on inimese juuksekarvast tuhandeid kordi väiksema materjali manipulatsioon, mille abil on võimalik parandada toiduainete maitset ja kosmeetika väljanägemist, kuid hiljutiste raportite andmetel on selle võimalikud riskid ja kasutegurid toiduainetele suuremas osas veel teadmata.

2006. aastal müüdi nanotehnoloogiliselt töödeldud toiduaineid 410 miljoni dollari eest ja Krebsi hinnangul võivad aastal 2012  tarbijad aastas osta töödeldud toitu juba 5,6 miljardi dollari eest.

Praegu on turul saadaval vähemalt 600 nanotehnoloogiliselt töödeldud toodet, ainult 80 neist on seotud toiduainetega ning Suurbritannias on neist kättesaadavad kaks.

Raportis soovitakse uute eeskirjadega toiduainete tootjailt välja nõuda kõik uurimustööd, mis nad nanoosakestega teevad.