Tasuta tööriist pärineb ettevõttelt Vital koos juhistega Emory ülikooli erakorralise meditsiini keskuselt. Eestist pärit kasutajatele kuvatakse ka siinseid infoliinide numbreid.

Sait on mõeldud vaid hariduslikuks otstarbeks ega asenda loomulikult tervishoiuteenuse pakkujate ametlikku hindamist, kirjutab portaal Futurity.

„Me kõik võitleme, nii väikeste kui ka väikeste moodustega, et hoida oma lähedasi eemal ohust. Kuid ärevus ja ebakindlus võib põhjustada erakorralise meditsiini osakondades rahvamasside kogunemist,“ rääkis Emory ülikooli kliinikumi erakorralise meditsiini arst ja Vitali kaasasutaja Justory Schrager. "Meie eesmärk on veebisaidiga C19check.com selle ärahoidmine, muutes samal ajal inimestele ülilihtsaks juhiste mõistmise ja järgimise."

C19check.com on lihtne viis ekspertide teabe kokkuvõtmiseks ja parima tegevuskava valimiseks. Tuginedes vastustele küsimustele, mis käsitlevad sümptomeid, vanust ja meditsiinilisi probleeme, jaotatakse inimesed ühte kolmest kategooriast:

  • kõrge risk (vajab viivitamatut arstiabi),
  • keskmine risk (pöörduge arsti poole, et saada juhiseid oma haiguse parimaks juhtimiseks),
  • madal risk (võib tõenäoliselt hallata eneseabi või taastumist kodus).


Sait loodi avaliku teenusena ja on täiesti tasuta. See on saadaval igas arvutis ja seda saavad kasutada nii võhikud kui ka meditsiinitöötajad.