Robotite Marsile
saatmine pole probleem, kuid inimeste sinna lendamisel tuleb olla
valmis ehk isegi viieaastaseks lennuks. Viljapuuaedu ja loomakarju ju
neile kaasa ei pane. Seega, kuidas Marsi-lennul inimesi ära toita? Erinevates ulme- ja paroodiasarjades on kosmoselendudel toidureplikaatorid või muud tehnoloogilised imevidinad, mis justkui
tellimise peale kohe õige toidu valmis treivad. Tegelik elu nii kaugele pole veel jõudnud.

Texases tegutsev firma Materials Research Corp sai NASA-lt 125 000 dollarit stipendiumina, et välja töötada ulmeline aparaat, 3D-toiduprinter, mis neil seni küll vaid fantaaasias eksisteerib. Pitsa printimine on võetud eesmärgiks, sest tegemist on kihilise tootega. Nende 3D-toiduprinter peaks suutma pulbritest kokku segada asja, mis meenutab pitsa-tükke, mis lõhnaks ja ka maitseks nagu ehtne pitsa. Digitaalsete retseptide abil peaks ta suutma pulbritest kokku segada ka muid maitsvaid eineid. 

Nende ideed esitleti Humans 2 Mars konverentsil, ja esitluseks näidati kuidas on võimalik 3D-printeriga šokolaadi valmistada. Kosmiline toiduprinter küll eksisteerib seni vaid paberil, aga juba aasta lõpuks loodetakse NASA rahade abil ka prototüüp valmis saada.

Seni on kosmoselendudel kasutusel eelpakendatud toiduportsjonid, mis ei pruugi just kõige maitsvamad olla, esialgu pole küll kindel, kas ka uus printeritoit tegelikult maitsvam on.

Ulmeline toidureplikaator Star Trek-is: