Isegi, kui keegi suudab ära juua nii palju kohvi, saabub surm liigse vedelikutarbimise tagajärjel, mis lahjendab verest välja vajalikud toitained, kirjutab Live Science, vahendab Novaator.

Niisiis on kohvi joomine kalmistule jõudmiseks suhteliselt vähetõhus meetod. Selleks, et kohvi tekitaks haiguslikke nähte, piisab palju vähemast, kuid kofeiini pikaajalised mõjud on siiamaani pisut ebaselged.

Eelmisel kuul sattus Suurbritannias arstide hoole alla naine, kes oli joonud nelja tunni jooksul seitse topeltespressot. Naine kosus üledoosist päevaga, kuigi arstide sõnul oli ta ületanud kolm korda päevast tervislikuks peetavat kofeiinikogust (umbes 300 milligrammi või siis 2-3 tassi kohvi).

Kui see espressofanaatik oleks olnud mees, olnuks lood tõsisemad, sest naised suudavad kofeiini lõhustada 25 protsenti meestest kiiremini.

Mida siis kofeiin teeb? Nagu kõik stimuleerivad ained, tõstab seegi vererõhku, paneb südame kiiremini lööma ning ahendab veresooni. Kofeiiniga liialdamine võib põhjustada südameinfarkti või ajuinsulti.

Teadlased on veendunud, et igapäevane kofeiinitarbimine põhjustab südamehaigusi, aga vähemalt seni pole uuringute tulemused seda arvamust piisava veenvusega kinnitanud.