Ignalina projekti väljavaadete hääbumisega on mõnel mehel juba tagataskus Eesti oma tuumajaama ehitamise plaan ja tehakse vastavaid arvutusi. Marek Strandberg teeb oma ajaveebis seoses võimaliku tulevase tuumajaama maksumusega tähelepaneku selle kohta, et lisaks tuumajaama ehitusele, tuumakütuse viimaste aastate hinnahüppele ja tehnoloogia kallinemisele tuleb tasuvusarvutustesse viisakas sisse arvata ka demontaažikulud.

Tuumaelektri hind moodustub Strandbergi poolt tehtud arvutuste kohaselt järgmistest komponentidest: 13,8 eurot (kapitalikulud)+ 7,2 € (opereerimiskulud) + 4,32 € (kütusekulud) = 25,32 eur/MWh, ehk siis ligi 400 krooni.

Palju ühe tuumajaama demonteerimine maksma võib minna, näeb praegu kujukalt Ignalina jaamas — 2009. aastaks seisatava jaama demontaažiks ja muuks kulub kokku ca 20 miljardit krooni. Seda summat aluseks võttes tuleb ligikaudu 30 aastat töötavas tuumajaamas toodetud igale megavatile veel juurde arvata 100—150 krooni.

Arvutused põhinevad 2003. aasta andmetel ja sellest ajast peale on kõvasti suurenenud nii kapitali-, opereerimis- kui kütusekulud.