Iiri Vabariigi pealinnas Dublinis Euroopa teadusfoorumil ESOF esinenud Oxfrodi ülikooli Uehiro eetikakeskuse juhataja Savulescu ütles spordi tuleviku teemalises paneelis, et sportlike tulemuste parandamiseks kasutatavate preparaatide ja meditsiiniliste protseduuride puhul tuleks igaühe puhul eraldi otsustada ning vastutama peaksid spordiarstid, kelle ülesandeks on tagada sportlase ohutus ja tervis, vahendab Novaator.

Aasta suurim rattavõistlus Tour de France ei ole viimastel aastatel kordagi hakkama saanud suurte dopinguskandaalideta, ilmselt leidub dopinguga põrujaid ka kohe algavatel Londoni olümpiamängudel.

“Tour de France'i ei ole võimalik tänapäeval ilma dopinguta võita,” väitis ta. “Suure tõenäosusega on kõik tippratturid ja viimaste aastate võitjad tarvitanud dopingut.”

Kaasaja spordis on Savulescu sõnul olukord veider - dopingut pruukivate sportlaste varjus küll toimetavad arstid, ravimid liiguvad mustal turul, aga sportlastel pole vahelejäämise või laastatud tervise korral isegi seaduslikku alust arste kohtusse anda.

“Sportlastele ohutu doping tuleks spordis lubada,” märkis ta.