Katse viis läbi üks maailma tuntumaid grafeeniuurijaid, Robert Murray Smith ja seda näidati tema YouTube'i kanalis ning selle tulemusena selgus, et kanepirakkude jõudlus on oluliselt parem liitiumi omadest.

Tulemused: liitumelemendi jõudlus oli 4 ühikut ja kanepirakkude oma 31. Kanepirakkude selline jõudlus pole teadusmaailmas uus avastus. 2014. aastal leidsid USA teadlased, et kanepikultuuride jäätmekiud saab muuta ülikiireteks superkondensaatoriteks, mis on n-ö paremad kui grafeen.

Grafeen on ainulaadne ja ülikallis sünteetiline süsinikmaterjal, mis on kergem kui foolium ja ülitugev. Selle kasutamisel üheks piiranguks on selle hind. Kanep on aga grafeenist pea 1000 korda odavam ja seetõttu neid katsetusi tehaksegi.

Ajastul, kus mõeldakse palju tuleviku energiallikatele, tehakse palju katseid erinevate biojäätmetega. Näiteks banaanikoorest saab teha n-ö pseudografiiti ja see sobib suurepäraselt naatriumioon-patareidele.

Kuid kui vaadata kanepikiudu, siis see sobib väga hästi superkondensaatoritele, võimaldades neil töötada suurtes temperatuurivahemikes ja suure energiatihedusega. Teemast kirjutas themindunleashed.com