Raeliitide teadusdirektor dr. Brigitte Boisselier ütles intervjuus Reutersile, et ta on palganud kloonimisprojekti läbi viima Ühendriikides väljaõppe saanud biokeemiku, geneetiku ja arsti.

Boisselier ütles, et uuringuid rahastab miljoni dollari ulatuses Ameerika abielupaar, kelle 10-kuune tütar suri õnnetuse tagajärjel.

Surnud lapse kloon saab olema Clonaidi projekti esimene imik.

Esimese katse õnnestumisel tahab Clonaid hakata pakkuma oma teeneid 200.000 dollari eest ka teistele paaridele. Kui kõik läheb plaanikohaselt, ei saa esimese miljoni välja pannud ameeriklastest abielupaar mitte ainult uut last, vaid ka kopsakat tulu investeeringu pealt, ütles Boisselier.

Raeliidid reklaamivad kloonimisteenust võrguleheküljel www.clonaid.com. Boisselier sõnul tuleb enamus järelepärimisi homoseksuaalsetelt ja viljatutelt paaridelt, aga ka neilt, kes on lapse kaotanud.

Sekti juht on 54-aastane kunagine sportautode piloot Claude Vorilhon, kes nüüd kutsub end Raeliks. Sekti peakorter on Genfis, kuigi Rael ise elab Montrealis sektile kuuluva pargi UFOland lähedal.

Clonaid on Raeli ja tema kolme jüngri asutatud firma. Raeliidid usuvad, et inimesed on maavälise Elohomi-nimelise tsivilisatsiooni geneetiliste eksperimentide tulemus.

Boisselier ütles, et Elohimid ei ole jaganud oma kloonimistehnoloogiat raeliitidele ning et Clonaidi aluseks on loomade kloonimise katsed.

Viis noort raeliiti on andnud nõusoleku olla surrogaatemadeks — annetades oma munarakud ja kandes looted ilmale.