Muuhulgas palub organisatsioon Usalduse Küsimus (
Matter of Trust
) juuksureid, et nad läkitaks ühendusele mahalõigatud juukseid, vahendab
.

Kodanikeühenduse teatel sobivad juuksed suurepäraselt õlikile kogumiseks mõeldud käsnade tegemiseks. Organisatsiooni kinnitusel on nii inimjuuksed kui ka loomakarvad erakordselt tõhusaks vahendiks kõikvõimalike õliste olluste kogumiseks.

Seda näitavat kas või lihtne igapäevane tõik — meie juuksed määrduvad kiiresti, mistõttu me sageli pead peseme. Kõik šampoonid sisaldavad aineid just õlise ja rasvataolise mustuse kõrvaldamiseks.

Midagi enneolematut aktivistide üleskutses tegelikult pole. Juukseid on varemgi naftaõnnetuste leevendamisel edukalt kasutatud. 2006. aastal kästi näiteks ühe Filipiinide vangla vangidel oma pead paljaks ajada ning saadud juukseid kasutati riigi ajaloo ühe hirmsaima naftaõnnetuse tagajärgede kõrvaldamisel.

Kodanikeühenduse esindajate sõnul on üleskutsele järgnenud päevade jooksul neile saadetud juba tonne juukseid nii kõigist USA osariikidest kui ka paljudest teistest maailma maadest. Nüüd topivad vabatahtlikud juuksed naistesukkadesse ning nõnda ongi õlikogumiskäsnad valmis. Paljud Mehhiko lahe päästmist toetavad aktivistid on end pühendumise märgiks kiilaks ajanud.