Raamatus “Odinit otsimas” räägib Heyerdahl, et tema arheoloogilised kaevamised Aasovi mere ääres toetavad 13. sajandi saagakirjutaja Snorre Sturlusoni sõnu, et Odin polnud sugugi paljas legend.

Odin oli kuningas, kes elas Aasovi mere ümbruses, kuni roomlased ta sealt välja ajasid ja ta oma rahvaga Rootsi rändas, väidab Heyerdahl.

Doni jõe suudmealal leitud, aastaist 100-200 pärinevad metallist vööaasad, sõrmused ja käevõrud on peaaegu identsed umbes 800 aastat hilisemast ajast pärinevatega, räägib autor.

“Snorre ei mõelnud seda kõike välja. Vanal ajal olid jumal ja kuningas inimeste jaoks üks ja seesama,” ütles Heyerdahl pressikonverentsil oma raamatut tutvustades.

Snorre räägib, kuidas Odin lahinguid pidas, kõuejumalat Thori kujutab aga õhus lendava ja mürisevat vasarat keerutavana. Peale selle vastavad paljud Snorre saagade kohanimed Aasovi mere äärsete paikadele kreekakeelsetele nimedele, kirjutab Heyerdahl.

Mõned norra ajaloolased aga on väitnud, et Heyerdahli väidetele ei leidu piisavalt tõendusmaterjali. Tema Odini-jahti on võrreldud isegi kunagiste Edeni aia otsingutega.

Heyerdahl sai 1947. aastal maailmakuulsaks, kui purjetas puust parvega Kon-Tiki üle Vaikse ookeani, et tõestada oma teooriat polüneeslaste rändudest.