Automaatne Transpordimoodul (ing.k Automatic Transport Vehicle, ATV) on 10,3 meetrit pikk ja läbimõõt on 4,5 meetrit, mis on enam vähem sama suur kui Tallinnas ringivuravad punased kahekorruselised linnaekskursioonibussid.

Transpordimoodul koosneb kahest osast: teenindusmoodul ja kaubaruum, kus esimeses asuvad lennujuhtimisseadmed, mootorid ja kütusepaagid ning teises osas asub erinevate normide kohaselt pakendatud varustus nii NASA astronautidele kui Vene kosmonautidele.

Jules Verne ATV on siiani ehitatutest suurim kosmosepuksiir. Nelja pea- ja 24 pisema tõukemootoriga aitab moodul korrigeerida kosmosejaama orbiiti ja vältida kokkupõrkamist võimaliku kosmoseprügiga.

Jules Verne moodul saab kuueks kuuks osakas Kosmosejaamast ja sedamööda kuidas orbiidile toimetatud kaup otsa saab, täidetakse moodul kosmonautide tekitatud prügiga. Tühjaks saades läkitatakse asi maa poole tagasi, kus põleb pea täielikult maa atmosfääris ära.

Moodul on nime saanud 19 sajandi Prantsuse ulmekirjaniku Jules Verne’i järgi ja astronautideni jõudva kauba seas on kingitusena kaasas kallihinnaline Jules Verne originaalköites 19 sajandi raamat „Reis kuule“.

Jules verne ATV mahutab 3 korda rohkem varustust kui siiani Kosmosejaama varustanud venelaste Progress.

Allikas: Euroopa Kosmoseagentuur