1. teooria: Michael Jacksoni tappis Mahmud Ahmadinedžad, et Iraanis toimuvalt tähelepanu eemale juhtida

On tõsi, et Jacksoni surm saabus Iraani islamirežiimi jaoks ideaalsel ajal. Kui seni köitsid rahvusvaheliste meediakanalite tähelepanu Iraani opositsiooni meeleavaldused, siis popikuninga surma tõttu kadus Iraani-teema fookusest mitmeks päevaks, mis oli suur hoop opositsiooni püüdlustele ning võimalikuks päästerõngaks valitsevale presidendile Mahmud Ahmadinedžadile.  

2. teooria: Michael Jackson lavastas oma surma, et pääseda finantsraskustest ja alustada uut elu (koos Elvisega?)

Polnud saladus, et Jackson oli oma pillava eluviisi tõttu sattunud tõsistesse rahalistesse raskustesse. Võlakoorem ulatus mitmesaja miljoni dollarini ning võlausaldajad, mõistagi, muutusid pealetükkivaks. Pole ime, kui sellise surve all kipuvad pähe põgenemismõtted (Mehhiko?).

Kas Jackson siis oma lastele ei mõtle? küsib mõni. Aga laste elu on nagunii kindlustatud. Pärast surma suurenes hüppeliselt Jacksoni albumite läbimüük. Väidetavalt on ta lastele pärandanud ka 200 oma seniavaldamata lugu.

Selle vandenõu võimalikkuse vastu räägib asjaolu, et kohtuarstid pole seni isegi mitte vihjanud võimalusele, et lahatud surnukeha ei kuulunud Jacksonile.

3. teooria: Michael Jackson suri juba mitu aastat tagasi. Tema asemele palgati teisik, kes muu hulgas osales ka hiljutisel pressikonverentsil, kus kuulutati välja tänavu Londonis toimuma pidanud kontserdid

Jacksoni käitumine märtsis toimunud pressikonverentsil oli isegi tema persooni arvestades kummaline. Pärast 90-minutilist hilinemist ütles ta mõned korrad „This is It" (vabas tõlkes „Nüüd on kõik") ja kadus veidral sammul lavalt.

Vandenõuteoreetikute hinnangul esines sel üritusel isik, kes olnud Jacksoniga võrreldes liiga pikk, samuti olnud tema sõrmed ülemäära kondised ning hääl ebatavaliselt madal. Mõned kahtlustavad, et popikuningas sai enne pressikonverentsi vigastuse või infarkti ja asendati teisikuga.

Veelgi hullumeelsema teooria kohaselt on teisikud Jacksonit mänginud juba mitu viimast aastat ehk alates ajast, mil ta väidetavalt oma Neverlandi rantšos surnult leiti.

Selles teoorias sunnib kahtlema eelkõige tõik, et vandenõus pidanuks osalema kogu tema perekond ja lähemad tuttavad. Ja kas on võimalik, et kogu maailma kollane press sellest haisu ninna poleks saanud?