Ettevalmistamisele olev robot peaks välimuselt meenutama inimest, kuigi pikkust ongi tal vaid 33 sentimeetrit, ja otstarvegi tal pigem mänguasja mõõtu.

Ta tunneb ära Wakata näo ja on võimeline suhtlema astronaudiga jaapani keeles, ja tegema ka pilte, kujunedes niimoodi Wakata isiklikuks kaaslaseks. Loodetavasti oleks robot juba ISS pardal ootamas, kui Wakata saabub ja robot jätkaks orbiidil tiirutamist ka siis kui Wakata kuus kuud kestev lähetus möödas on, olles võimeline lähetama ka iseseisvalt sõnumeid Maa peale, vahendab Daily Telegraph.

Nüüd Toyota, Robo Garage Co ja Jaapani kosmoseagentuuri (JAXA) koostöös välja töötatav robot kaaluks küll vaid ühe kilogrammi, aga tegemist oleks esimese korraga, kui ulmesarjadestki tuntud androidid (ehk siis inimesi meenutavad robotid) endale mingi ülesande orbiidil saavad. Kibo Robot Project otsib oma kosmoserobotile praegu nime.

Wakata on varem korduvalt kosmoses käinud, ka kosmosejaam pole temale uus koht, aga ta on esimene jaapanlane, kes saab endale au olla ka ISS-i pisikese meeskonna komandör. Ka praegu on ISS-i pardal üks jaapanlane: Akihiko Hoshide.

Üks Robo Garage'i varasemaid tooteid on olnud selline seksikas tüdrukrobot: