Emase jääkaru keskmine kaal on langenud 295 kilogrammilt 230-ni ja kehapikkus vähenenud 255 sentimeetrilt 220-ni, vahendab Eesti Päevaleht The Independenti uudist.

Hülged on jääkarude jaoks peaaegu ainus toiduallikas, keda nad kütivad peamiselt jääaukudes ja lõhedes, sest vabas vees ujuvad hülged liiga kiiresti. Kõige lihtsam on jääkarudel jahti pidada ranniku läheduses, kuhu hülged arvukalt kogunevad, kuid jääkatte kahanemine nihutab jääpiiri suviti järjest kaugemale avamerele.

Jää sulab ka aasta-aastalt üha varem, mistõttu karud ei saa kevadel suve üleelamiseks piisavalt rasva koguda. Näljaste karude seas on järjest rohkem märgata kannibalismi ehk oma liigikaaslaste küttimist.

USA valitsuse tellimusel kaks aastat tagasi valminud uuringu järgi väheneb praegu kuni 25 000 isendini küündiv jääkarude arv 2050. aastaks kahe kolmandiku võrra, kuid nüüd leiavad teadlased, et see hinnang on liiga optimistlik, sest Põhja-Jäämeri peaks muutuma suviti jäävabaks seni arvatust varem ehk 2030. aastal.