Tervislikuma toiduvaliku eelistajaid said madalamaid palle neurootilisuse skaalal, samas olid nad ekstravertsemad, avatumad ja meelekindlamad. Traditsioonilisema toidu - kartulite, kastme ja liha - eelistajad paistsid silma vähema avatuse poolest. Juba varasemates uuringutes on leitud, et inimesed, kes väldivad rasvaseid toite ja eelistavad kiudaineid, on rohkem avatumad. Avatus on iseloomujoon, mille puhul eelistab inimene vaheldust, mitmekesisust ning on aldis uusi asju proovima.

Eesti uuringut kirjeldavas artiklis püstitavad teadlased hüpoteesi, et tänapäeva toiduküllases maailmas tunduvad inimestele mõned tervislikena reklaamitud toiduained võõrapärastena ning selleks, et neid proovida ja tarbida peab olema avatum ja uudishimulikum. Kelle uudishimu on väiksem, jääb kindlamini traditsioonilisema toidulaua juurde pidama.