Wayne’i riikliku ülikooli antropoloog Tamara Bray sõnul näitas Argentinast, Peruust ja Ecuadorist leitud inimjäänuste DNA-analüüs, et lapsed ohverdati 4-10 aasta vanuses, vahendab PM Online Discovery Channeli uudist.

Bray sõnul teatas ilmselt tollane valitsus, et kõik riigi provintsid peavad neile eraldama teatud hulga väikeseid lapsi.

Ohverdatavad tüdrukud pärinesid tavaliselt acllakuna’de ehk “valitud naiste” seast. Iinkade liidrid külastasid regulaarselt riigi erinevaid piirkondi ja võtsid enesega kaasa noori tüdrukuid, kes asusid elama valitud naiste majadesse ja said sisuliselt riigiteenistujateks.

Poiste valimisest on vähem teada, kuid Bray sõnul olid mõned neist kohalike valitsejate lapsed.

Kogutud ohvriandami seast valisid riigi valitsejad välja füüsiliselt veatud, puueteta, süütud poisid ja tüdrukud. Eriti tähtsate tseremooniate käigus tapeti poiss ja tüdruk, kes maeti riituspaika nagu nad oleksid abielupaar.

Ajaloolaste arvates uimastati ohvrid enne tseremooniat, nõnda et nad ei tundud eriti valu, kuigi tapmismeetodid olid vägivaldsed. Lapsed hukati tõenäoliselt kägistades või neid tömbi esemega pähe lüües.