Jubedavõitu välimusega nahata looma ei ehitatud siiski kodu valvama või käppa andma. Koer konstrueeriti orgaanilistest komponentidest - vesi, soolad, erinevad kiud - selleks, et veterinaariatudengid ei peaks kodutute koerte peal kätte harjutama.

Süntkoerte kehal on olemas ka simuleeritud haiguskolded ja kasvajad, võimalik on ka nende kõhuõõnde näiteks kummilelude paigaldamine, et neid saaks siis välja opereerida.
Seega võib elukas nimega SynDaver Synthetic Canine osutuda hoolimata oma hirmsavõitu välimusest paljude varjupaigakoerte elupäästjaks.

Küsimus on rahas ja jutt on ulmelistest summadest, mida on vaja üsna ruttu. Syndaver loodab kahe kuu jooksul Indiegogo kampaaniaga koguda 24 miljonit (!) dollarit. Kui see raha kokku saadakse, on plaanis saata igasse tunnustatud veterinaariakolledžisse maailmas 20 süntkoera. Ja seejärel on plaanis hakata ehitama sünteetilist kassi.

Varasemalt on Syndaver pikalt tegelenud sünteetiliste inimeste valmistamisega, mis on samuti mõeldud kirurgiatudengite tarvis.