Arheoloogide sõnul koosneb aare rohkem kui 1500 üksikesemest ning võis kuuluda mõnele 7. aastasajal elanud kuningale. Leiu koguväärtuse hindamine võib võtta aega rohkem kui aasta, vahendab Eesti Päevaleht Independenti uudist.

Suur osa aardest on sõjariistade osad — näiteks mõõganupud ja pidemeplaadid, mida on kaunistatud kalliskividega.

“Kulla hulk on muljetavaldav, kuid veelgi olulisem on meistritöö kõrge tase,” kommenteeris leidu varakeskaegse metallikunsti asjatundjast muinsuskaitseametnik Kevin Leahy, kelle sõnul näeb aare välja nagu trofeede kogu.

“Kuid on võimatu öelda, kas aare esindab ühe lahingu saaki või pika ja eduka sõdalasekarjääri vältel kogutud vara,” lisas Leahy, kelle arvates võib nüüd aastakümneid vaielda, kellele see kuulus või kes aarde kellelt on saanud.

Briti muuseumi eelajaloo osakonna töötaja Leslie Websteri sõnul muudab avastus meie arusaamist anglosaksi Inglismaast väga põhjalikult ning ta võrdleb leidu 6.-7. aastasaja Sutton Hoo surnuaia avastamisega, mis on on 20. sajandil kõige rohkem kujundanud arheoloogide ja kunstiajaloolaste hulgas ettekujutust viikingiaja Inglismaa materiaalsest kultuurist.