Augustiks sai piisav hulk päikesepaneele paigaldatud, täna võib lennujaam juba teatada, et enam nad kellelegi elektriarveid tasuma ei pea - ise toodetav päikeseenergia annab lennuväljale kogu vajaliku elektri.

Taustaks olid muidugi varem tohutult suureks kerkinud elektriarved, koorem, mille vähendamiseks lausa tuli midagi ette võtta. Kasutusele tuli kaubavedude terminali taga olnud 45-aakriline (182 109 ruutmeetrine) tühermaa, millele Saksa kompanii Bosch paigaldas piisavalt palju päikesepaneele, et toota päevas ligemale 50 000 kilovatti elektrienergiat, kattes sellega India suuruselt seitsmenda lennuvälja kogu elektrivajaduse.

Maksma läks töö küll 9,3 miljonit dollarit (620 miljonit ruupiat), aga investeering peaks tasa teenitama viie aastaga, edasine on juba puhas kasum. Ühtlasi vähendatakse sellega süsinikuemissiooni koguni 300 000 tonni võrra.

Kuna keskkonnasõbralik lahendus võimaldab ennekõike ka raha säästa, pole ime, et kümned muud lennuväljad nii Indiast kui mujaltki maailmast juba otsivad võimalusi Cochini eeskuju järgida.

Kolkata rahvusvaheline lennuväli on esialgu küll valmis tootma nii palju päikeseelektrit, et suudab oma elektriarvet kolmandiku võrra vähendada.