Kümne aasta jooksul välja arendatud lahendus põhineb meditsiiniskänneril ja Euroopa tuumauuringute keskuses (CERN) sündinud tehnoloogial Medipix3.

Uus pilditehnoloogia toimib tavalises kaameras toimuva kombel: tuvastab-jäädvustab subatomaarsed ehk aatomist väiksemad osakesed, mis pikslitega kokku puutuvad, kui elektrooniline säri avatud on.

Medipixi kiip loob siis kogutud spektroskoopilise info ja algoritmide abil ruumilised värvipildid, mis suudavad eristada ka rasva, vett ja haigustele viitavaid markereid.

MARS Bioimagingi leiutise põhjal loodud pisem 3D- ehk ruumiline skänner on juba kasutusel vähi ja soonehaiguste, aga samuti luude ja liigeste tervise uurimiseks, ning tulemused olla paljulubavad.

Ruumilised värvilised röntgenpildid võivad luua tavapärasest selgemaid ja teravamaid pilte ning aidata seeläbi kaasa täpsemate diagnooside andmiseks patsientidele.

CERN-i ja MARSi vaheline litsentsilepe lubab tehnoloogia kommertskasutusse anda. Lähikuudel hakatakse seda hetkeplaani järgi katsetama kliinilistes testides reumatoloogia ja ortopeedia valdkondades.