Katses kasutatud ravim nimega PHY906 koosneb neljast taimest ning põhineb taimsel ravimil nimega Huang Qin Tang, mida ajalooliselt on kasutatud iivelduse, oksendamise ja kõhulahtisuse raviks.

Augustis ajakirjas Science Translational Medicine avaldatud uurimuses analüüsiti, kas ravim võiks aidata leevendada keemiaravi kõrvalmõjusid hiirtel, ohustamata samas keemiaravi tapvat mõju vähirakkudele, kirjutas Physorg, mida vahendas meile Novaator.

Keemiaravi põhjustab arvukalt kõrvalmõjusid, mida ravitakse vahelduva eduga mitmete erinevate ravimitega. "Keemiaravi põhjustab paljudele patsientidele suuri vaevusi, kuid PHY906 on mitmeid bioloogiliselt aktiivseid koostisosi, mis mõjuvad korraga mitmele ebamugavusallikale," ütles Yale’i vähiuuringute keskuse teadlane Yung-Chi Cheng.

Keemiaravi saavad hiired, kellele anti ravimit PHY906, kaotasid vähem kaalu ning võitlesid vähiga aktiivsemalt kui hiired, kellele ravimit ei antud, märkisid teadlased.

Taimne ravim vähendas keemiaravi mürgisust mitmete mehhanismide kaudu, surudes muu hulgas alla põletikku ja soodustades uute soolerakkude teket, teatas töörühm. Seda ei suudeta saavutada praegu kasutusel meetoditega, mis tavaliselt mõjuvad vaid ühe mehhanismi kaudu.

"Selline keemiaravi ja taimse ravimi kombinatsioon on hea näide idamaiste ja lääne vähiravimeetodite koostööst," ütles Cheng.