Uudse meetodi katsetused on olulised ja tähelepanuväärsed, sest hõbedat on aastasadu kasutatud tema antimikroobse toime tõttu, kuid on leitud ka hõbeda nanoosakeste tervisele kahjulikku toimet, vahendavad
.

Hõbedat, hõbeda ioone ja nanoosakesi on siiani peetud inimese tervisele küllaltki ohutuks. Hõbedat kasutatakse tema mikroobide vastaste omaduste tõttu paljudes tarbeesemetes nagu tekstiilides, põrandakatetes, värvides ja toiduanumates.

Ometi pole veel täielikult teada, milline on hõbeda nanoosakeste mõju inimese tervisele, sest hõbeda baktereid hävitav toime seisneb selles, et hõbedast vabanevad ioonid suudavad tungida läbi raku kesta. Kahjulike mõjudena on täheldatud, et hõbeda ioonid kahjustavad ka DNA replikatsiooni protsesse.

Soome teadlased on seisukohal, et hõbeda võimalikke kahjulikke omadusi saab vähendada nanoosakeste ja polümeeride keemilise sidumisega. Nad kasutasid  hõbeda stabiliseerimiseks  polümeeri, milles on tiooli funktsionaalne rühm ehk -SH rühm. See polümeer on oma omadustelt pehme ja kumjas akrülaat, sisaldades vees lahustuvat blokki, mis muudab Ag-ioonide liikumise võimalikuks, et need pinna ühtlaselt kataksid.