Esimene koer on juba ka kloonitud - praeguseks kahe kuu vanune kunmingi huntkoera tõugu Kunxun klooniti Yunnani põllumajandusülikooli ja Sinogene Biotechnology koostöös. Viimane on ettevõte, mis on keskendunud just lemmikloomade kloonimisele ning nende geenide muundamisele.

Kunxuni kloonimiseks kasutati end juba tõestanud seitsme aasta vanuse emase politseikoera Huahuangma nahast võetud keharakkude kogumit. Nende abil loodi kloonitud embrüo, mis siirdati sünnitamiseks beagle'i tõugu koerale, kes Kunxungi keisrilõike abiga ilmale tõi.

Kunxungi katse näitel loodetakse aimu saada, kui hästi politseikoerte kloonimise mõte toimiks ja kui palju sellest kasu oleks. Hetkeseisuga on teadlased eksperimendi tulemustega rahul ning tõdevad, et looma geneetiline potentsiaal tundub parem, kui teistel, tavapärastel kunmingi huntkoertel. "Kunxun on nuuskimis-, ohutuvastus- ja kohanemiskatsetes näidanud praegu häid tulemusi," ütles Kunmingi politseikoertekeskuse teadlane Wan Jiusheng.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, võib kloonitud koer juba lähima kümne kuu jooksul hakata politseijõududes väljaõpet saama. Koer saadetakse treenimiseks politseikoertele keskendunud Li Hua juurde, kellel on selja taga 33 aastat koerte treenimise kogemust. Hua treeniks samal ajal veel kaht teist tavapärast koera ning võrdleks nende välja õpetamise edu.

Isegi kui kõik üliedukalt läheb, ei hakata kohe kloonitud koerasid vorpima - eksperimendi edu korral loodaks eriline rakupank, millele lähima kümne aasta jooksul hoo sisse saav projekt võiks tugineda. Sellises pangas võiks rakud säilida lausa kuni 50 aastat ning nii saaks projekti edu korral politseikoerasid odavamalt ja kiiremini välja õpetada.