Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas avastuse peale, et töötab koos Hiina ja Tai võimudega, et välja selgitada, mis viirusega tegemist on ning mis selle taga on. Samuti tahetakse välja töötada valmidus haigust tuvastada ja ravida ka teistes riikides. Sellekohased juhtnöörid lubati avaldada juba lähiajal.

Organisatsiooni esindajate sõnul on hädavajalik, et Hiina võimud esimesel võimalusel välja selgitaks, mis haigusega täpselt tegu on ning kust see lähtub. Siiani viitavad kõik allikad, et haiguspuhang algas Hiinast, Wuhani linnast ning sai alguse sealselt turult. Praeguseks on leitud, et tegemist on uudse koroonaviiruse tüvega, mille täpsem kaardistamine ja leviku põhjuste selgitamine veel käib.

Seninägemata viirusliku päritoluga haiguse käik on sarnane kopsupõletikule - inimestel tekib palavik, hingamisraskused ja kopsukahjustused. Hetkel on nakkuse tõttu surnud üks inimene, kuid Hiina võimud rõhutavad, et tegemist oli üle 60-aastase patsiendiga, kellel olid kõhupiirkonnas kasvajad ning krooniline maksahaigus.

Veel kümneid on haiglas karantiinis, sealhulgas Taist avastatud nakatunu, kes riiki samuti Hiinast reisinud oli. Seitse inimest on haigusest juba terveks ravitud ja karantiinist välja lastud, kuid vähemalt kuus haiguse kandjat on siiani kriitilises seisundis haiglas.

Ühtegi teist juhust, kus haigust oleks välisriikides täheldatud, hetkel ei ole.