Mees lasti ülikoolist lahti ning teda võivad oodata tõsised sanktsioonid, sealhulgas ametlikud süüdistused. Võimude avaldatud raporti kohaselt vastutab mees oma tegevuse eest ainuisikuliselt ning teda karistatakse kõikide võimalike seadusrikkumiste eest, täpsustamata, kas ja millised konkreetsed rikkumised esinesid.

Üks oluline aspekt uurimisraporti juures on ka Jiankui väidete kontrollimine. Siiani on mitmed teadlased olnud Jiankui jutu tõelisuse suhtes skeptilised, kuid Hiina võimude raport kinnitab, et geenmuundatud lapsed on tõesti olemas ning elu ja tervise juures. Praeguseni on aga ebaselge, kui palju geenmuundatud embrüoid projekti käigus veel võib olla loodud ning milline on nende saatus.

Kuigi Hiinas pole embrüode geenide muundamine otseselt keelatud, keelavad ministeeriumite poolt välja antud määrused "eetilisi ja moraalseid põhimõtteid rikkuva teadustöö". Uurimise eesmärk oligi välja selgitada, kas Jiankui töö rikkus neid põhimõtteid või mitte.

Võimude avaldatud raporti hinnangul oli tõsiseid rikkumisi: Jiankui rikkus riiklikke määrusi ning muuhulgas võltsis uurimistöö eetilisust kinnitavad dokumendid, et projekti vabatahtlikke kaasata.

Jiankuiga pidevalt suhtlev Stanfordi bioeetik William Hurlbut ütles CBSile, et mehega on kõik korras. "Ta veetis pikki tunde selgitades uurijatele, mis ta täpselt korda on saatnud. Nad palusid tal vabatahtlikult uurimismaterjalid üle anda ning ta tegi seda," ütles Hurlbut. Tema sõnul valvatakse He korterit, kuid see ei tähenda, et ta on vang. "He ja võimud arvasid mõlemad, et see on hea mõte," ütles Stanfordi teadlane.