Feng Yun 1C oli Hiina ilmastikusatelliit, üles saadetud 1999. aastal, kuni 2007. aastal otsustati Hiinas katsetada satelliidihävitusraketti just selle peal. Katsetus osutus edukaks, satelliidist jäid alles killud, kuid keegi neid orbiidilt loomulikult koristama ei hakanud.

Ja nüüd ilmnes, et tänavu 22. jaanuaril sel aastal langes selle relvakatse tulemusel doominonupuna rivist välja juba järgmine satelliit. Üks Feng Yun 1-st jäänud tükk tabas Venemaa teadussatelliiti BLITS (Ball Lens In The Space), pöörates selle näoga Maast eemale ja muutes ühtlasi eksperimendid selle seadmetega võimatuks.

BLITS on pisike klaaskera kujuline satelliit, mis peegeldab uurimisotstarbel laserkiiri, nüüd on ta aga orbiidil valet pidi, lisaks pöörleb ligemale kolm korda kiiremini. Tema õigesse asendisse keeramiseks mehhanismi nähtavasti ka ei ole. USA teadlased võisid täheldada, et sellest kokkupõrkest on tekkinud orbiidile veel kosmoseprügi juurde, ehk temast võis ka mõni kild välja tulla.

Viimati on midagi sarnast nähtud aastal 2009, kui töötav USA sidesatelliit Iridium 33 põrkas kokku kasutusest maha võetud Vene satelliidiga Kosmos 2251. Mõlemad purunesid, paisates orbiidile peenikest prügi, mis tiirleb ümber maakera tohutul kiirusel.