Harmony of the Seasi pikkuseks on 362 meetrit, kõrgust on 70 meetrit ja laiust 66 meetrit. Laeval on 18 tekki, neist 16 on reisijate tekid. Harmony of the Seas kaalub 227 000 tonni ning uhke meresõiduki maksumus oli üle 900 miljoni eurot.
Pardale võib hiiglane võtta kuni 8500 reisijat ja meeskonnaliiget. Laeval on 3D-kino, kasiino, spaa ja jõusaal, veepark, kaks ronimisseina ning üle 10 000 taime - sealhulgas on märkimisväärne, et pardal on ka park, milles kasvab poolsada puud. Omapärane on laeval asuv joogikoht nimega Bionic Bar (vaata allolevast videost), kus jooke vehivad teha kaks robotkätt.


Laev ehitati Saint-Nazaire`is Prantsusmaal ning selle omanikuks on USA kruiisifirma Royal Caribbean Cruises Ltd. Firmal on juba praegu kaks hiiglaslikku kruiisialust nimedega Allure of the Seas ja Oasis of the Seas, mis on nende uuest õest vaid õige pisut, paar meetrit lühemad.


Kui täna algab teekond Rotterdami, siis laeva ametlikuks kodusadamaks saab Barcelona. Juunis alugavad nädalapikkused kruiisid Vahemerel väljumistega Barcelonast ja Rooma külje alt Civitavecchia sadamast. Suve lõpus sõidab Harmony of the Seas üle Atlandi ning alustab kruiise Kariibi merel väljumistega Florida sadamatest.

Harmony of the Seas teise nurga alt.
Tüse tükk: maailma suurim laev Seawise Giant (tol hetkel kandis ta nime Knock Nevis).
Võrdluseks veel mõned kuulsad laevad pikkuse järgi: Kolumbuse lipulaeval Santa Maria oli pikkust vaid 40 meetrit. Fernão de Magalhãesi ümbermaailmareisi laevastikust jõudis ainsana kodusadamasse tagasi vaid 21 meetri pikkune Victoria ja paljude eestlaste jaoks esimeseks välismaa-käigu sümboliks olnud Georg Otsa pikkus oli 134 meetrit.

Traagiliselt hukkunud tuntud laevadest oli Titanicu pikkus oli 269 meetrit ning Estonia pikkuseks uppumishetkel 157 meetrit.