Rebeat andis sisse patendi, mis katab momendil Euroopa Liitu, peagi on plaanis tehnoloogia patenteerida ka USAs ja mujal maailmas. Uutmoodi valmistatud kõrge definitsiooniga vinüülplaadid võiksid nende nägemuse järgi müügile tulla kolme aasta jooksul.

Digitalmusicnews.com kirjutab, et "HD-vinüül" on esialgu veel uue tehnoloogia tööpealkiri. Põhiline erinevus praeguste vinüülidega seisneb täiesti teistsuguses, modernses plaatide pressimistehnikas. Tänu uuele meetodile tõusevad ka plaatide helinäitajad. Ehkki HD-vinüül võib terminina mõningast võõristust tekitada, jäävad HD-vinüülplaadid ise olemuslikult samasuguseks nagu praegusedki ning neid mängivad kõik olemasolevad grammofonid. Mingit uut plaadimasinat endale osta vaja ei ole.

Peamiselt kasutatakse vinüüplaatide tootmisel praegu 60ndatest pärit mehaanilisi vinüülipresse, millega plaatide valmistamine on aeganõudev ja kahjustab keskkonda, kuna kasutatakse rohkelt erinevaid kemikaale.
HD-vinüülplaadi tootmisprotsessi puhul täpsustatakse plaadi topograafilist 3D-mudelit palju kauem enne, kui midagi üldse tootma hakatakse. Seejärel kõrvetatakse vaod vinüülitoorikusse mehaanilise pressi asemel hoopis laseriga. Rebeat ja nendega koostööd teinud ettevõte Joanneum arvavad, et uue tehnoloogiaga kahanevad pressimiskulud 50% võrra ja aeg plaadi tootmiseks 60% jagu.

Nagu muusikasõbrad teavad, on vinüülplaat viimaste aastate jooksul teinud võimsa tagasituleku. Paljud uued reliisid ilmuvad ainult kahes formaadis - vinüülil ja digitaalsel kujul, rohkelt antakse uuesti välja vanu albumeid ja mis olulisim, neid ka ostetakse. Tootmisprotsess on aga ammu pudelikaelaks muutunud ja praktiliselt kõigi vinüülplaaditehaste uste taga seisavad plaadifirmad ja artistid pikas sabas.

Et vinüülplaadikollektsionäärid on suhteliselt konservatiivne ja kohati üsna puristlik seltskond, saab näha, kas tekib ka mingi selline liikumine, mis ainult "HD-eelseid" vinüülplaate eelistab. Tundub tõenäoline.