Hambaid kaitsev email saab enamasti kahjustada happelise keskkonna ja mälumise tagajärjel. Kahjustatud emailiga hammastesse tekivad aga augud, mida hambaarstid on küll võimelised plommima, kuid ka plommidel on oma nõrk koht - kuna arstid kasutavad aukude täis toppimiseks materjale, mis hammaste pinnaga alati sajaprotsendiliselt ei haaku, võivad need aja jooksul lahti tulla.

Hiina teadlaste loodud geel peaks sellised olukorrad tulevikus võimatuks muutma. Geeli katsetati inimeste suust eemaldatud hammastel mida oli happega kahjustatud ning tulemused näitasid, et kõigest 48 tunni jooksul hakkas hambaemail taastuma. Teadlaste sõnul oli tekkinud kiht struktuuri poolest väga sarnane looduslikule emailile.

Küll aga oli tehisemailiga üks probleem - see oli vaid kolme mikromeetri paksune, ehk umbes 400 korda õhem kui tavaline, kahjustamata hambaemail. Teadlaste rühma juhtinud Ruikang Tang Zhejiangi Ülikoolist ütles aga, et suure tõenäosusega saaks geeli kasutada mitmekordselt ning seega emailikihti paksendada.

Teadlaste edasine plaan on testida loodud geeli hiirtel ning ajapikku hakata seda testima ka inimestel. Näiteks on vaja veel kindlaks teha, et geel on inimestele ohutu ning uurida, kuidas see toimib tavatingimustes, kus inimesed geeli toimimise ajal ka söövad ning joovad.