Rühm Lõuna-Korea uurijaid usub aga, et „traatvoolikutele“ on olemas parem alternatiiv: valgus!

Nimelt on Busanis Pukyongi riikliku ülikooli juures tegutsev töörühm mõnede aparaatide tarbeks välja pakkunud nähtava valguse põhise sidesüsteemi ehk LiFi.

Näiteks võiks selle vahendusel edastada elektroentsefalograafilisi ehk EEG-signaale nii, et patsiendi pead pole enam vaja ebamugavasse kaablipuntrasse mähkida.

Katsete käigus selgus, et EEG-signaalid on nõrgad ning et punaste, roheliste ja siniste LED-lampide kaudu edastamisel need moonduvad. Küll aga õnnestus uurijail signaale võimendada ja moonutust spetsiaalsete filtrite abiga kompenseerida.

Teisel Pukyongi ülikoolis tegutseval töörühmal on juba õnnestunud demonstreerida elektrokardiogrammi (EKG) signaalide LiFi-põhist saatmist, mis tähendab, et uus tehnoloogia võib juhtmevabaks muuta juba kaht tüüpi aparaate.

Too Yeon Ho Chungi juhitud töörühm soovib peagi LiFi kaudu lugema hakata ka silmade elektrofüsioloogilisteks uuringuteks, näiteks silmaliigutuste seiramiseks kasutatava elektrookulograafi (EOG) signaale.

Kui see õnnestub, võib LiFi-side vahendusel hakata tulevikus edastama signaale arvutite juhtimiseks silmaliigutuste abil, millest oleks hindamatut kasu kogu keha halvatuse all kannatavatele patsientidele.