Voolujooneline taru koosneb kahest poolest, mis ühendatakse aknasse tehtud augu kaudu. Aknast välja jääval osal paikneb sissekäik taru korpusse. Samuti on sellele paigutatud lillepott, kust mesilased õietolmu koguda saavad. Tuppa paigaldatavas tarupooles asuvad aga kärjeraamid, kuhu mesilased saavad tuua vaha, vahendab New Scientist.

Oranž klaaskorpus kujutab endast valgusfiltrit, mis laseb läbi vaid neid lainepikkuseid, mida mesilased nägemiseks vajavad. Taru aluse küljes rippuvat nööri tõmmates vallandub suits, mis mesilased enne taru meekogumiseks avamist maha rahustab.

Kahtlemata on tegemist atraktiivse disainilahendusega, mis võib aidata taastada mesilaste taanduvat arvukust, ent paraku ei näe te neid pilvelõhkujate aknaid kaunistamas veel niipea — taru kujutab endast vaid kontseptsiooni, mille Philips on välja töötanud suurema projekti Microbial Home tarbeks.

Projekt uurib võimalusi, kuidas muuta oma elamine “koduseks ökosüsteemiks”. Samuti pole tõenäoline, et tubased mesitarud tervishoiu- ja ohutusnõuete kontrolli lihtsalt läbiksid — mis juhtub siis, kui mesilased välja pääsevad?