Ja nüüd lööb internetis laineid Gilli väljatöötatud programmijupi jDem846 abil joonistatud pilt Marsist sellisena nagu ta veel siis võis välja näha, 2,1 miljardit aastat tagasi, kui sealgi veel ookeanid loksusid ja atmosfäär palju elamiskõlblikum oli kui praegu.

Kuna punane tolm polnud veel planeeti enda alla haaranud, ei saanud siis ka punasest planeedist rääkida. Tõsi, elu Marsil pole siiani tõestada suudetud, ei minevikus ega praegu, kõik on ikka veel vaid hüpoteeside staadiumis. Aga vee olemasolu kunagi kauges minevikus paistab olevat fakt. Ka on sealne atmosfäär olnud kunagi palju tihedam kui nüüd. Taimestik on siiani veel Gilli ettekujutus.

Küll polnud erilist mõtet joonistada palju rohelist sellesse regiooni Marsi pinnal, kus paikneb 26 kilomeetri kõrgune vulkaan Olympus, vahendab Business Insider.

Esimene pilt oli veel tehtud siis, kui ta ei teadnud Marsilt vett otsida, aga kujutas sealseid pinnavorme detailsemalt, teisel on kujutatud ookeani all olnud Marsi idapoolkera, kolmandal läänepoolkera: