"Raketi võitmine on enamat kui eesmärkide saavutamine, see on unistuse täitumine. See on see, mille poole pürgisin lapse east," rõõmustab Uku Andreas. Hetkel Miina Härma Gümnaasiumis õppiv noormees läks finaalis vastamisi endise meeskonnakaaslase Riko Piirisilla vastu, võidu tõi Uku Andreasele ladus meeskonnatöö ja lõpuni veatult töötav Rube Goldbergi ahelreaktsioonimasin.

Noormees unistab juba praegu suurelt. "Saatest saadud kogemus ja praktikavõimalused lubavad mul saavutada oma eesmärk - viia läbi energeetika revolutsioon Eestis ja ka mujal maailmas," näeb võitja oma tulevikku.

Võitjat premeeriti 10 000-eurose teadusstipendiumiga, teisele kohale pani 5000-eurose preemia välja HK Unicorn Squad. Lisaks teadusstipendiumile tagab saate võit Uku Andreasele tulevikus ülikoolikoha, mõlemat finalisti ootab praktikakoht Eesti Energias.

Kümnenda hooaja lõpetanud "Rakett 69" alustas ETV ekraanil esmakordselt 2011. aastal. Juba praegu ootab teadussaade uusi noori kandideerima järgmisele, 11. lennule.

15-24 aastased teadushuvilised saavad kuni 28. septembrini kandideerida saate lehel.