Anatoomiakunstniku Scott Eatoni ja eriefektide kujundaja Sangeet Prabhakeri abiga on Roberts loonud iseendast elusuuruse mudeli, mille juures on korrigeeritud hulk inimorganismile omaseid „disainiapse“.

Roberts esitles skulptuuri tänavu 23. aprillil Londoni teadusmuuseumis. 13. juunil näitas BBC projekti põhjal toodetud dokumentaalfilmi.

Täiuslikuks disainitud inimese juures on parendatud kõrvade ja selgroo kuju ning kopsude talitlust. Kõigi inimkeha puuduste praavitamiseks „laenas“ Roberts anatoomilisi iseärasusi nii teistelt imetajaliikidelt kui ka roomajatelt ja lindudelt.
Foto: October Films

Robertsi disainitud „üliinimesel“ on jaanalinnu jalgade sarnased jalad, kuna inimese põlve ehitus on keerukas ja põlved ütlevad sageli üles. Sarnaselt inimestega käivad jaanalinnud kahel jalal, kuid on palju paremad jooksjad.

Linnu kopsude laadsed kopsud, mis võimaldavad õhul liikuda ainult ühes, mitte kahes suunas, teevad jooksmise ja muud aeroobsed tegevused hõlpsamaks.

Ning šimpansi vastupidavam lülisammas koos koera südamega (millel on rohkem arteriaalseid ühendusi, mis tähendab väiksemat südamerabanduse riski) tagavad Robertsi inimese ideaalversioonile suurema vastupanuvõime vigastuste ja haiguste suhtes.

Täiusliku inimese nahk on disainitud sarnaselt konna nahaga, mille toon keskkonnatingimuste mõjul muutub. Suured, nahkhiire kõrvade moodi kõrvad võimendavad helisid inimkõrvadest paremini.

Kaheksajala anatoomia ainetel parandas Roberts oma mudeli juures ka inimeste pahupidi paiknevat võrkkesta, mis põhjustab pimetähni.
Foto: October Films

Võib-olla kõige häirivam konstruktsiooniuuendus täiusliku inimese mudeli juures on kõhukukrust välja vaatav imikupea. Robertsi osutusel oleks kukkurloomade tiinusega sarnane rasedus inimkehale märksa vähem kurnav ja oluliselt mugavam liikuva eluviisiga lapsevanema jaoks.

„Selline võiks olla tuleviku jaoks kõlbulik inimene,“ rääkis Roberts BBC aimefilmi reklaamtreileris.