Kuna Päike on liiga hele, et sündmust palja silmaga ohutult jälgida saaks, sai seda Tallinnas vaadelda Linnahalli promenaadil ja Tartus Toomemäel toomkiriku põhjatornis ning hiljem ka tähetornis.

Astronoomiahuviliste ühenduse Ridamus esindaja Martin Vällik ütles Delfile, et juba kella viie ajal oli Linnahalli katuselt läbi käinud üle saja huvilise, kes soovisid vaadata, kuidas Veenus üle Päikese liigub.

Põneva sündmuse kohta saatis Delfile pilte ka loodusfotograaf Tiit Kaljuste, kes jälgis Veenust Haapsalus ning piltide tegemisel kasutas filtrina enda sõnul tavalist CD-d.

Poole kuue ajal jõudis Linnahalli katusele Delfi fotograaf, kelle sõnul oli taevas võrdlemisi pilves ja kuigi kõik katusel olnud kinnitasid, et nad on juba paar korda Päikest koos Veenusega näinud, siis olid need nägemiskorrad siiski üürikesed. Sestap olidki katusel olijad ootamas ja lootmas, et tekib mõni pilveauguke. Fotograafi sõnul tuli tal seda hetke oodata tund aega. Aga kui Päike pilve vahelt välja tuli, oli elevust Linnahalli katusel küllaga. Seda elevust on ka piltide peal näha.

Veenus, mis paistis Päikese peal väikse musta täpina, liikus Päikese serva poole ning kella kaheksaks oli vaatemäng läbi. Fotograaf märkis, et publikuks oli end paberile kirja märkinud üle 110 inimese. Ning ürituse lõpu poole tuli kohale ka EELK peapiiskop Andres Põder, kes samuti kiirelt taevasse vaatas.

Vaata Delfi videost Linnahalli katusel olnud rõõmsaid inimesi ja nende huvitavat Veenuse jälgimise tehnikat.