“Ehita Tulevikuauto!” võitis Laura Tasa, teine Oskars Raudinš Lätist. Kiireim auto läbis raja ajaga alla ühe sekundi! Kooliõpilaste automudelikonkursi “Ehita tulevikuauto!” võitis Laura Tasa Tõrva Gümnaasiumist, teine oli külalisvõistleja Lätist, Oskars Raudinš Riia Kristlikust Koolist ja kolmas Mehis Suigusaar Tääksi põhikoolist. Parim õpetaja oli Jaan Tasa Tõrva Gümnaasiumist ja parim kool oli Tõrva Gümnaasium.

Ligi 40 autot võistlesid Stokkeri Meistrivõistluste finaalis möödunud laupäeval. 2013. aasta meistrivõistluste “Ehita tulevikuauto!” tingimus oli, et kuni 30 cm pikkusi automudeleid ei või edasi vedada fossiilseid kütuseid kasutav jõuallikas. Osalejad valisid mootoriks kummi, hiirelõksu, propelleri, suruõhu, süsihappegaasi, mõõdulindi, kellavedru või vastukaalu. Finaalis oli lisaks ideele ja kvaliteedile kriteerium kiirus – autod pidid aja peale läbima 10 meetri pikkuse raja vaibal ja libedal põrandakattel.

Peep Pajumäe, Stokkeri turundusjuht: “Seekordsed, järjekorras seitsmendad meistrivõistlused olid erilised, kuna esimese nelja võistleja seas oli koguni kaks tüdrukut ja esmakordselt oli meie võistlus rahvusvaheline: Oskars Raudinš Lätist tuli oma kiire ja korralikult ehitatud autoga teisele kohale. Finaali jõudnud autod olid väga kvaliteetselt ehitatud, disain ja ideed olid väga huvitavad. Oli eriti kiireid mudeleid: Tääksi Põhikooli süsihappegaasi balloonist väljunud gaasijoa jõul liikunud sõitnud Punane Nool läbis raja ajaga alla ühe sekundi! Põnevalt olid lahendatud kellamehhanismi jõul liikuvad mudelid ja üks noor meistrimees oli teinud üles vinnatava vastukaalu abil liikunud auto.”

Kokku valmistasid Eesti ja Läti koolide 5.-9. klassi õpilased 2013. aasta meistrivõistluste eelvoorudeks üle 150 automudeli.

Žüriis olid ja ideed, disaini ja kvaliteeti hindasid Aare Baumer Energiakeskusest, tööõpetuse õpetajad Vjatšeslav Stepanov Tallinna Pae Gümnaasiumist, Jürgo Nooni Ristiku Põhikoolist ja Elmar Ots Autolehest.

“Ehita tulevikuauto! finaali tulemused:
Esimene koht, Laura Tasa, Tõrva Gümnaasium, auto Lepatriinu.
Teine koht, Oskars Raudinš, Riia Kristlik Kool, auto Purgens (tõlkes Purgeen).
Kolmas koht, Mehis Suigusaar, Tääksi Põhikool, auto Punane Nool.

Eriauhinnad õpilastele:
Madlenne Timofejev, Pärnu Koidula nimeline Gümnaasium, auto Pitsike
Rasmus Tõnisson, Tõrva Gümnaasium, auto Gunnar
Martin Holtsmann, Viljandi C.R.Jakobsoni nimeline Gümnaasium, Õhupalli auto
Tanel Harjakas, Kaupo Väli, Märjamaa Gümnaasium, auto Juta
Timo Aare, Vinni Pajusti Gümnaasium, auto Goust Raider

Parimad õpetajad: Jaan Tasa, Tõrva Gümnaasium, Kaido Kaas, Rõuge Põhikool, Pärt Kukk, Pärnu Koidula nimeline Gümnaasium

Eriauhinnad: Igor Ivanovski, Sillamäe Kannuka Kool ja Ain Jepišov, Kärdla Gümnaasium.

Parimad koolid: Tõrva Gümnaasium, Kirivere Põhikool, Märjamaa Gümnaasium.

Möödunud aasta võistlused „Ehita amfiibauto!“ võitis Ermo Kaurov Kärstna Koolist. Juhendajatest oli parim Mauno Laurimaa, Märjamaa Gümnaasiumi tööõpetuse õpetaja ja edukaim kool, kust enim amfiibauto mudeleid finaali sai, oli Märjamaa Gümnaasium.
Alates 2006. aastast on õpilastele korraldatud tuulelohede, kiirendusautode, raadio teel juhitavate autode, paatide, veotraktorite, amfiibautode meisterdamise võistlusi.