Seda kõike on võimalik teha ühendades matemaatika ning humanitaar- ja sotsiaalteadused.

Professor Mike Thelwall on matemaatik, kes eelmisel nädalal andis oma teadmised lahkelt humanitaar- ja sotsiaalteadlaste kasutusse digimeetodite suvekoolis. Thelwalli teadustöid ühendab erinevate rakendustega veebist andmete kogumine. Nende andmete põhjal suudab ta öelda, kas tsiteeringute põhjal on mõjukamad teadlased naised või mehed ning millises tujus on mingit toodet veebis vaatav inimene.

Kas tõesti on võimalik mõõta inimeste stressitaset nende Facebooki postituste järgi ning miks peaks seda üldse keegi tegema?

Jah, see on võimalik. Meil on programm, mis analüüsib inimeste postitustes kasutatud sõnu. Kui nad kasutavad näiteks sõna "rõõmus", mis võiks viidata ka nende rõõmsale enesetundele. Meil on 2400 sõna, mis väljendavad positiivsust või negatiivsust. Kui inimene on positiivne või negatiivne, peegeldub see nende sõnavalikus.

Kus me seda teadmist kasutada saame?

Seda kasutab arvukalt ettevõtteid üle maailma, et saada teada, kuidas inimesed nende toodetesse suhtuvad. Kui sa märgid sotsiaalmeedias mingi toote meeldivaks või mitte meeldivaks, siis nende ettevõtete töötajad kasutavad seda infot klientide eelistuste kohta.