"Meie tulemused näitavad, et kahe hormooni käitumist matkiv tablett vähendab spermatootlust, ent ei vähenda libiidot märkimisväärselt," ütles uurimisrühma üks juhtidest Christina Wang Los Angelese BioMed uurimisinstituudist Medical Xpressile.

Tablett matkib nii meessuguhormoonide ehk androgeenide ning samal ajal ka progestorooni toimet. Meestel, kes tabletti võtsid, langes testosteroonitase samale tasemele, kus see on meestel, kellel esineb androgeenide defitsiit, kuid mingeid olulisi kõrvaltoimeid ei täheldatud. Wangi sõnul esines meestel aga vähesel määral väsimust, aknet, peavalusid, kerget libiido langust ning erektsiooniprobleeme.

Teadlaste sõnul langesid tablettide toimel märkimisväärselt kahe sperma tootmiseks vajalike hormoonide tasemed, ravimite võtmise lõpetades keha normaalfunktsioonid aga taastusid.

Kuigi esimene katse läks edukalt, ootab teekonnal veel mitmeid katseid - katsetada on vaja veel pikemate ajaperioodidega, suuremate valimitega ning seksuaalselt aktiivsete paaridega. Wangi sõnul niipea meestele mõeldud beebipille aga oodata ei tasu. "Turvalised meestele mõeldud rasestumisvastased tabletid võiksid turule tulla umbes kümne aasta pärast," oletas Wang.