Uuring näitas, et viimane kui üks Ameerika astronaut, pooled riigi presidendid ning valdav enamus Hollywoodi staare on pere vanimad lapsed.

Sellesse nimekirja mahuvad 73-aastane Neil Armstrong, 57-aastane George W. Bush ja 30-aastane Gwyneth Paltrow.

Uuring näitas ka, et esiklapsed valivad enamasti mainekad ja kõrgelt tasustatud ametid, kirjutas The Sun.

Uuring näitas, et esiklapsed on tavaliselt edukad, endale eesmärke seadvad perfektsionistid, kes on vastutustundlikud ja kindlameelsed.

Pere keskmised lapsed on “rahuvalvajad”, noorimad aga “riskivõtjad”.

Nende väidete kinnituseks on uuringus ära toodud rida näiteid.

Filmistaar Paltrowi 27-aastane vend Jake on vähetuntud filmiprodutsent.

35-aastane Austraalia lauljanna Kylie Minogue on müünud miljoneid albumeid, aga tema 31-aastane õde Dannii pole suutnud talle kaugeltki lähedale jõuda.

27-aastane “Titanicu” staar Kate Winslet on teeninud filmidega terve varanduse, tema 24-aastane õde Beth ei ole suutnud veel ühtegi suuremat rolli saada.

29-aastane Victoria Beckham sai Spice Girlina maailmakuulsaks ning abiellus maailma kuulsaimate jalgpallurite hulka kuuluva David Beckhamiga, samas kui ta noorem õde Louise peab Hertfordshires tagasihoidlikku moerõivaste kauplust.

60-aastane Mick Jagger on üks Suurbritannia rikkamaid rokkareid, samas õnnestub ta samuti muusikust nooremal vennal Chrisil (56) kohale meelitada vaid käputäis pealtvaatajaid.

12-aastase vaheaja järel demokraadid Valgesse Majja toonud 57-aastase ekspresidendi Bill Clintoni noorem vend Roger (47) on pisikurjategija, kes jäi 1985. aastal vahele kergemate uimastikuritegudega.

Uuringu tulemused sisalduvad raamatus “Miks esmasündinud tahavad maailma valitseda ja viimasena sündinud seda muuta” (“Why First-borns Want To Rule The World And Last-borns Want To Change It”), mille autor on Michael Grose.