Instituudi ühe osa, Rahvusvahelise üleilmastumisfoorumi asutaja Jerry Mander kirjutab uurimistöö eessõnas, et fossiilkütuste kiire vähenemine ja nende pideva tarnimise problemaatiliseks ning kalliks muutumine juba lähemas tulevikus paneb paljusid lootma taastuvenergiale praeguse eluviisi säilitajana, vahendab Roheline Värav  keskkonnauudiste portaal EDIE uudist.

Need lootused aga pole määratud täituma, sest nii taastuvenergia tootmine kui ka rahapaigutused selle tootmisse tulevikus on kaugel sellest, mida on vaja tööstusühiskonna hoidmiseks praegusel tasemel.

Uurimistöös järeldatakse, et fossiilkütuste väljavahetamiseks on parimad võimalused tuule- ja päikeseenergial, kuid need energialiigid on piiratud tarnekatkestuste, parimate tootmisvõimalustega geograafilise asukoha ja energiatootmiseks vajalike kallite vahendite tõttu.

Et alternatiivenergia ei suuda tööstusühiskonna nõudmistele vastata, on ees oodata tõsiseid energiatarneprobleeme, mida raskendavad veelgi kliimamuutus, veepuudus jm. tegurid.  Tarnekatkestused sunnivad muutustele nii tootmises kui ka eratarbimises. See tähendab aga, et rahvaarvu stabiliseerimine ja piiramine on kaugemas tulevikus möödapääsmatu.

Aruandes tõdetakse, et majanduse hoidmine praegusel tasemel on meie käsutuses olevate energiaallikatega võimatu, rääkimata veel majanduskasvust.

Uurimistöö autorite hinnangul tuleks alustada energiasäästuga kõikjal, kus see vähegi võimalik. Samas tõstatab uurimistöö ebameeldiva küsimuse: kas maailma praegune rahvastikukasv on üldse jätkusuutlik ja kui ei ole, siis mida rahvastikukasvu tõsiseks piiramiseks ette võtta?