2004. aastal vajas New South Walesi mürgistuste infokeskuse andmeil 12 inimest arstiabi pärast Red Bulli joomist. 2010. aastal oli see number juba 65, vahendavad ERRi teadusuudised.

Seitsme aasta jooksul registreeriti 297 abi küsivat telefonikõnet, millest 128 puhul tuli inimene tugeva südamepekslemise, ebameeldiva erutusseisundi või kõhuärrituse tõttu haiglasse viia. Neist omakorda 20 puhul kurdeti krampide ja hallutsinatsioonide üle.

AjakirjasMedical Journal of Australia ilmunud uuringus öeldakse, et keskmine inimene, kes kõnealuste energiajookide tõttu kannatab on 17aastane ja segab energiajooki sageli alkoholiga.

Uuringus kutsutakse tervisekaitse ametnikke üles varustama joogipakendeid vastava teksti ja märgistusega, mis annab täpselt infot selle kohta, kui palju on joogis kofeiini, millised võivad olla joogi tarbimise võimalikud kõrvalmõjud ja kust häda korral abi saab.

Võrdluseks võib tuua, et kui tassitäies kohvis on keskmiselt 65-120 mg kofeiini, siis energiajoogi purgis võib olla seda kuni 300 milligrammi.