Uurimuses jälgiti 1 292 462 Taiwani naist kahekümne aasta jooksul, et kinnitada sotsioloogi David Émile Durkheimi 1897. aastal välja pakutud hüpoteesi, mille kohaselt laste saamine kaitseb enesetapu eest.

Selgus, et kaks last sünnitanud naised sooritasid 39 protsenti väiksema tõenäosusega enesetapu; kolm või enam last sünnitanud naised valisid seevastu suitsiidi 60 protsenti väiksema tõenäosusega, kirjutas Physorg.

Osalejad, keda jälgiti kuni 31. detsembrini 2007. aastal, sünnitasid oma lapsed ajavahemikus 1978. aasta 1. jaanuar kuni 1987. aasta 31. detsember. Uurimus on varasematest põhjalikum tänu suurele osalejate arvule ja rohkete suitsiidijuhtumite tõttu (kokku 2252).

Taiwanis on suitsiid surma põhjusena meeste seas kaheksandal kohal ja naiste seas üheksandal kohal. Enesetappude arv on alates 1999. aastast pidevalt suurenenud. Enamikes lääneriikides on enesetappude arv 1990ndatest pidevalt vähenenud või olnud vähemalt stabiilne. Lääneriikides sooritavad mehed enesetapu kolm korda suurema tõenäosusega kui naised, Taiwanil aga kõigest kaks korda suurema tõenäosusega, sest enesetapud on ka naiste hulgas küllalt levinud.

"Leidsime selge seose väiksema enesetappude arvu ja suurema laste arvu vahel, kontrollides esmalt sünnitaja vanuse, perekonnaseisu, haridustaseme ja sünnitamise koha mõju,“ kirjutas uurimuse autor Chun-Yuh Yang, Taiwani Kaoshiungi meditsiiniülikoolist. „Emaduse kaitsev mõju suitsiidi vastu oli tunduvalt tugevam, kui varem arvati. Tulemused muudab eriti märkimisväärseks see, et uurimuses osalesid noored naised – enamik enesetappe leidis aset enne keskiga.“

Laste omamine võib kaitsta enesetapu eest, sest lapsed võivad suurendada ema eneseväärtustamist. Lapsed võivad ema ka emotsionaalselt ja materiaalselt toetada ning anda talle positiivse sotsiaalse rolli. Emadus tihendab ka suhtlusvõrke ja sotsiaalset tuge.