Tsiteerides klassikuid:

Et kõik ausalt ära rääkida peame alustama päevast kuskil 1998. aasta kevadel kui kaua idanenud mõte sõita kõige äärmiseid teid pidi ümber Eestimaa hakkas selgemaid piire võtma. Et teada saada kui suur koduvabariik tegelikult on, võtsid kirjutava, rääkiva ja näitava meedia esindajad kümme aastat tagasi ette reisi, mille eesmärgiks oli 80 tunniga Eestile ring peale teha. Ikka neid äärmiseid teid pidi. 22. juuli hommikul kell 5:40 võttis Nissan Patrol Paralepa rannast suuna Hiiumaa poole. Pärast kolme ööpeva, seitset tundi ja viitkümmet minutit ning 2500 kilomeetrit ja 450 liitrit dislat olime 25. juuli päeval tagasi Paralepa rannas. Eesti on ikka ümmargune. No peaaegu.

Aastad möödusid aga vajadus sõita ümber mingisuguste suuremate asjade on säilinud. 2006 aastal tuli Isand Pannal mõttele teha ring peale Euroopa suuruselt neljandale järvele. Eesti Lipp ümber Peipsi reisist valmis ka 10 osaline minisari, mida sai näha ka Kanal 2 suvereporteris.

Ja nii ta lahti läkski. 2007 tegi seltskond uuesti ajaloolise Ümber Eesti sõidu kuid seekord ilma 80 tunni eesmärgita. Ning loogilise jätkuna on selleks aastaks jõutud ajaloolise Liivimaa piiramiseni. Ikka ja jälle mööda kõige äärmiseid teid pidi.

Kuna tegemist on kultuuri-, ajaloo- ja loodushuviliste härradega, siis kõik huvitav, mis tee peal silma jääb ja kõrva hakkab saab ajaloo annalidesse ka üles tähendatud, millest omakorda valitud palad ka veebipäevikusse kantud. Ise loodame et tuleb palju huvitavat lugemist ja vaatamist.

Optimistlikud ekipaazhid alustavad 21 septembri südapäeval Läänemaalt Rumbast. Võib valge taskurätikuga lehvitama tulla.