Nad eristavad hääle järgi sadakonda liigikaaslast mitme kilomeetri tagant. Eriti osavad on elevandikarja matroonid. Elevant võib hüüda kontakti otsides: „Mina olen siin, kus sina oled?” Teine elevant kuuleb seda madalat mörinat kilomeetrite kaugusele ning tunneb möriseja ära, vahendab Roheline Värav BBC uudist.

Tundub — vähemalt on uurijad selles enam-vähem kindlad, ent tõestamiseni on veel maad — et elevandid teevad vahet erinevatel inimkeeltel. Nimelt on tähele pandud, et elevandil tekib kergemini enesekaitsevajadusele vihjav konflikt masai keelt kõnelejaga kui inglist rääkiva turistiga. Ent kui masai läks üle suahiili keelele, rahunes ka elevant. Konflikti põhjused peituvad juhtumitel, kui elevandid on tapnud masaide kariloomi ning hõimu noored sõjamehed vatanud kättemaksuaktsioonidega.

Elevandid on ka andekad arvutajad, edestades selles nii primaate kui ka inimlapsi: hulkadega viie-kuue piirides arvutamine läheb kui lepase reega. Katseid on tehtud Jaapani loomaaedades ning nende tulemusena võib öelda, et elevant ületab arvutamisoskuselt nii inimahvi kui ka väikelast.

Elevandiuurijad ise tõdevadd, et neid suuri loomi tuntakse väga vähe ning ilmselt on nad intellektuaalsetelt võimetelt võrreldavad nii primaatide kui inimeste endiga.