Ajakirjas Proceedings of the National Academy of Sciences avaldatud uurimuse raames skanniti meditsiinilise eriaparatuuriga kahekümne kahe 14-17-aastase poisi ajutegevust samal ajal, kui nood vaatasid nelja sekundi pikkuseid videolõike 60-st eri videost pärinevate vägivaldsete stseenidega, vahendab The Independent.

„Täheldasime, et sedamööda, kuidas poistele näidati üha vägivaldsemaid videoid, kahanes emotsionaalseid reaktsioone kontrollivate ajupiirkondade aktiivsus, mis peegeldus ka ajuskanneriga saadud andmetes ja naha elektrijuhtivuse reaktsioonides,” sedastas uurimuse USA riiklikus neuroloogiliste häirete ja rabanduste instituudis läbi viinud John Grafman.

„Kõige olulisemaks uueks tulemuseks oli avastus, et kokkupuude kõige vägivaldsemate videotega pärsib aja jooksul emotsionaalseid reaktsioone sarnastele agressiivsetele videotele,” ütleb Grafman. Uurimus annab mõista, et kokkupuude vägivaldsete videotega muudab noorukid vägivalla suhtes tuimemaks ja leplikumaks ning altimaks agressiivsetele tegudele.

Jälgi Forte teadusuudiseid ka Twitteris!